Våre kurs

Kurs i selvmordsforebygging
VIVAT Selvmordsforebygging er et et Helsedirektoratets selvmordsforbyggende tiltak.
Workshop om selvmordforebygging
Workshopen er utviklet av ELPIS Selvmordsforebygging og bygger på Vivat sine kurs.
Støtte noen som har selvmordstanker
Der er mulig å lære hvordan du kan føle deg tryggere på å støtte noen som har selvmordstanker.

Hvilke kurs passer for deg?

Workshopen fra ELPIS varer i tre til fire timer, kan leveres fysisk eller digitalt, og passer for alle som ønsker å ha et trygt opplegg og rammer for å snakke om selvmordsforebygging. 

Filmen «Spør om selvmordstanker» er gratis, varer i 30 minutter og passer for alle som ønsker å forstå litt mer om selvmordsproblematikk.

Hvilket Vivat kurs som passer for deg avhenger av hvor ofte du kommer i kontakt med personer med selvmordstanker og hvor engasjert du ønsker å være i arbeidet med å skape et samfunn som trygger dem. Dette er illustrert i pyramiden til høyre.

Vivat sine kurs krever heller ingen forkunnskaper, og «Oppmerksom på Selvmordstanker» og «Førstehjelp ved Selvmordsfare» passer alle. «Suicide to Hope» er spesielt rettet mot klinikere som arbeider med mennesker med selvmordserfaringer.

Plassene fylles opp fortløpende og reserveres (bindende) ved betaling innen 2 uker før kurset holdes (faktura, VIPS eller bankoverførsel). Vi ber om forbehold om avlysninger hvis vi ikke får nok påmeldte. Du vil i så tilfelle få refundert hele kursbeløpet, eller du kan overføre påmeldingen din til neste identiske kurs. 

Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Har du spørsmål om våre kurs?

ELPIS selvmordsforebygging samarbeider med forskjellige frivillige og kommunale aktører for å fremskaffe ny kunnskap, dele erfaringer og skape nettverk av mennesker som kan samarbeide og støtte hverandre i dette viktige arbeidet.